Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsbiffar med curry och tzatziki

Kryddiga kikärtsbiffar smaksatta med curry, serveras med ris och passande sås: Tzatziki!

Kikärtsbiffar med curry och tzatzikiKikärtsbiffar med curry och tzatzikiKikärtsbiffar med curry och tzatziki

Ingredienser

  • 800 gkikärter- i burkar
  • 1röd lök- stor
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 mskcurry- extra stark
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tsksalt
  • 2 mskolja- till stekning

Tsatsiki

  • 450 ggurka
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippamynta- eller persilja, färsk och hackad

Tillbehör

  • ris- kokt

Gör så här

  1. Grovriv gurkan till tsatsikin. Lägg den i durkslag och salta. Låt stå medan du gör resten.

  2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken.

  3. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.

  4. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.

  5. Pressa vätskan ur gurkan och blanda den med yoghurt och svartpeppar och eventuellt mynta eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Kikärtor på burk eller torkade?

Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.