Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärtsbiffar i libabröd

Här får kikärtsbiffarna smak av jordnötter och färsk koriander, det är gott!

Kikärtsbiffar i libabrödKikärtsbiffar i libabrödKikärtsbiffar i libabröd
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 litengul lök
  • olivolja- att steka i
  • 2 burkarkikärter
  • 2 dljordnötter
  • 1ägg
  • 1koriander- färsk
  • 1 tskchipotle chili pasta- (t.ex av märket Santa Maria)
  • 3 mskcitron- pressad
  • salt
  • 3 mskströbröd- cirka

Vitlökssås

  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlmajonnäs
  • 2vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

Servering

  • salladsblad
  • 1 litenrödlök
  • cocktailtomater- några
  • 4libabröd- eller pitabröd
  • jordnötter

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.

  2. Kör lök, väl sköljda kikärter, jordnötter, ägg, koriander, chipotlepasta, pressad citron och salt i en matberedare (eller med en stavmixer). Tillsätt ströbröd och låt smeten svälla i 5-10 minuter. Pröva dig fram till hur mycket ströbröd det ska vara, smeten ska vara ganska lös.

  3. Forma små biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.

  4. Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar till en sås. Dela salladsbladen i bitar och skär rödlöken i tunna skivor. Dela tomaterna i halvor.

  5. Servera kikärtsbiffarna med grönsakerna, vitlökssåsen och jordnötterna i hopvikta libabröd eller pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök