Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här får kikärtsbiffarna smak av jordnötter och färsk koriander, det är gott!
Hacka löken och fräs den i olivolja i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig.
Kör lök, väl sköljda kikärter, jordnötter, ägg, koriander, chipotlepasta, pressad citron och salt i en matberedare (eller med en stavmixer). Tillsätt ströbröd och låt smeten svälla i 5-10 minuter. Pröva dig fram till hur mycket ströbröd det ska vara, smeten ska vara ganska lös.
Forma små biffar och stek dem på båda sidor i olivolja.
Blanda gräddfil, majonnäs, pressad vitlök, salt och peppar till en sås. Dela salladsbladen i bitar och skär rödlöken i tunna skivor. Dela tomaterna i halvor.
Servera kikärtsbiffarna med grönsakerna, vitlökssåsen och jordnötterna i hopvikta libabröd eller pitabröd.
Recept från Mitt kök