Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärts- och parmesanostkräm

Den här röran är som en hummus fast ännu godare tack vare parmesanosten.

Kikärts- och parmesanostkräm
Kikärts- och parmesanostkräm
Kikärts- och parmesanostkräm

Kikärts- och parmesanostkräm

  • 3 förpkikärter- (à 380 g), kokta
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlolivolja
  • 1 dlvatten
  • 2citroner- rivet skal, gärna ekologiska
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 0,5 dltahini (sesampasta)
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 2 dlparmesan- grovriven
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Spola av kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftorna. Mixa kikärter, vitlök, olja, vatten, citronskal och -saft, tahini och vinäger till en slät röra.

  2. Rör i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

  3. Häll krämen i burkar och förvara i kyl. Går att förbereda 2–3 dagar före.

Vad tyckte du om receptet?