Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärter med chorizo


På tapasbarer i hela Spanien serveras små skålar med den här varma och kryddiga kikärtssalladen.

Kikärter med chorizo

Kikärter med chorizo

Kikärter med chorizo

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gchorizo- cirka
  • 3 mskpinjenötter
  • olivolja
  • 1 burkkikärter- 400 g
  • flingsalt
  • tabasco
  • 1tomat

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, hacka vitlök­ och skiva chorizo. Stek lök, vitlök,­ chorizo och pinjenötter på svag värme i olivolja, cirka 5 minuter.

  2. Skölj kikärterna och låt rinna av. Blanda i kikärterna och låt allt fräsa ihop några minuter. Smaka av med salt och tabasco. Häll upp och strö över fintärnad tomat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök