Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kikärt- och tomatsallad

Färsk mynta ger en frisk smak åt kikärtsalladen med tomat.

Kikärt- och tomatsallad
Kikärt- och tomatsallad
Kikärt- och tomatsallad
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 400 gkikärter- kokta
  • 5tomater
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 tskröd chili- finhackad
  • 2 mskmynta- hackad
  • salt

Gör så här

  1. Skala tomaterna: Lägg tomaterna i kokande vatten några sekunder tills skalet börjar spricka. Ta av kastrullen. Häll kallt vatten över tomaterna och skala dem. Dela tomaterna och tag bort inkråmet. Skär sedan tomathalvorna i klyftor som delas på mitten.

  2. Blanda tomatbitarna med kikärter och mynta i en skål.

  3. Blanda olivolja, pressad citron, paprikapulver, chili och salt till en dressing. Smaka av. Häll dressingen över kikärtsalladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök