Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är två goda röror som passar fint som dipp men även som tillbehör till grillat nötkött, fläskkött och kyckling. Gör egna chips av lotusrot och polkabetor eller köp färdiga rotfruktschips.
Kidneybönröra: Häll av bönorna i ett durkslag. Mixa bönorna grovt med en mixerstav.
Hacka rödlöken, chilin och vitlöken fint. Strimla salladslöken.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
Guacamole: Skala, kärna ur och mosa avokadon. Blanda ner den hackade rödlöken.
Skär tomaten i fyra klyftor. Kärna ur klyftorna och skär dem i små tärningar.
Strimla salladslöken och hacka vitlöken fint.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Lotus- och polkabetschips: Skala lotusroten och hyvla tunt med en mandolin.
Tvätta och torka betorna och hyvla dem med en mandolin.
Värm upp oljan till 130 grader och fritera lite i taget. Lägg chipsen på en tallrik med hushållspapper så att de får rinna av.
Strö över salt medan chipsen är varma så fäster det bättre.