Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisksoppan går bra att förbereda men tillsätt fisken strax innan soppan serveras. Välj färsk eller fryst fisk, allt efter önskat pris.
Halvtina fisken, skär den i ca 2 cm stora kuber. Strö över saltet.
Skala schalottenlöken och skär den i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötter och palsternacka.
Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull ca 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då.
Tillsätt vatten, buljongtärningar, vin, tomater och timjan. Låt sjuda 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i den tinade fisken och låt sjuda på svag värme, 3-5 minuter tills fisken vitnat.
Vispa grädden. Häll av spadet på kräftstjärtarna. Fördela dem i sopptallrikarna.
Rör ner grädden i soppan. Häll den heta soppan över kräftstjärtarna och garnera med färsk timjan.