Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kickis fisksoppa

Fisksoppan går bra att förbereda men tillsätt fisken strax innan soppan serveras. Välj färsk eller fryst fisk, allt efter önskat pris.

Kickis fisksoppa
Kickis fisksoppa
Kickis fisksoppa

Ingredienser

  • 800 ghoki- sej eller torskfilé, fryst
  • 1 tsksalt
  • 250 gschalottenlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2morötter
  • 1palsternacka- stor
  • 2 mskolivolja
  • 7 dlvatten
  • 2fiskbuljongtärningar
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 burktomater- hela
  • 2 tsktimjan
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar

Till servering

  • 1 burkkräftstjärtar- hela
  • 1 dlvispgrädde

Garnering

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Halvtina fisken, skär den i ca 2 cm stora kuber. Strö över saltet.

  2. Skala schalottenlöken och skär den i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skala och tärna morötter och palsternacka.

  3. Fräs lök, vitlök, morötter och palsternacka i olivolja i en stor kastrull ca 5 minuter på medelvärme. Rör om då och då.

  4. Tillsätt vatten, buljongtärningar, vin, tomater och timjan. Låt sjuda 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg i den tinade fisken och låt sjuda på svag värme, 3-5 minuter tills fisken vitnat.

  6. Vispa grädden. Häll av spadet på kräftstjärtarna. Fördela dem i sopptallrikarna.

  7. Rör ner grädden i soppan. Häll den heta soppan över kräftstjärtarna och garnera med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?