Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Key lime pie är beviset på att det kan vara enkelt att göra något sagolikt gott! Limegelén som gör det lilla extra. Receptet kommer från krögaren Pontus Frithiof.
Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker och koka tills sockret lösts upp. Sila i limesaften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i lagen. Häll lagen i en form, ca 6 x 10 cm, täckt invändigt med plastfolie. Ställ gelén i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
Pajen: Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulet.Tryck ut smulorna i en fyrkantig form, ca 15 x 15 cm. Förgrädda botten mitt i ugnen ca 5 min. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet av 2 lime och pressa saften ur alla 3. Mät upp saften till 1 dl. Blanda ner limeskal och -saft i smeten.
Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.
Skär kakan i rutor och garnera med limegelé i tärningar och limeskal. Servera med vispad grädde.