Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Key lime pie är en klassisk amerikansk kaka. Den kondenserade mjölken blir som en tjock kräm när den blandas med limesaften.
Sätt ugnen på 175°. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut kexsmulorna i en i en form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm.
Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt kallna.
Fyllning: Vispa grädden, ej för hårt. Halvera limen och pressa ut saften, mät till ca 1 dl. Blanda limesaft och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden försiktigt.
Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ den i kylen 4–5 timmar.
Skär pajen i rutor och garnera med rivet limeskal.