Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime pie-rutor – recept på krämig kaka med lime

Key lime pie är en klassisk amerikansk kaka. Den kondenserade mjölken blir som en tjock kräm när den blandas med limesaften.

Key lime pie-rutor – recept på krämig kaka med lime
Key lime pie-rutor – recept på krämig kaka med lime
Key lime pie-rutor – recept på krämig kaka med lime
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 225 gdigestivekex
  • 100 gsmör

Fyllning

  • 2 dlvispgrädde
  • 4lime
  • 1 burkkondenserad mjölk- (397 g)

Garnering

  • limeskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Finfördela kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kexsmulorna. Tryck ut kexsmulorna i en i en form med löstagbar kant, ca 23 x 23 cm.

  2. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  3. Fyllning: Vispa grädden, ej för hårt. Halvera limen och pressa ut saften, mät till ca 1 dl. Blanda limesaft och kondenserad mjölk. Vänd ner grädden försiktigt.

  4. Bred ut fyllningen i pajskalet. Täck pajen med plastfolie och ställ den i kylen 4–5 timmar.

  5. Skär pajen i rutor och garnera med rivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?