Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Key Orange Pie med inspiration från den klassiska limepajen, Key Lime Pie. En krämigt len paj med mycket smak av apelsin.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen och blanda dem med smör och socker.
Tryck ut degen i bottnen och ca 3 cm upp på kanten i en avlång pajform, ca 20 x 30 cm, eller en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Rör ihop kondenserad mjölk, äggulor, skal och saft av apelsin och saft av lime.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda den mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt pajen kallna. Pudra över florsocker precis före servering.