Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett läsarrecept av Tina Gustafsson!
Botten: Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret.
Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången.
Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täckts med bakplåtspapper på både botten och kanter.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter.
Låt bottnen kallna helt innan du häller på Key lime pie-moussen.
Key lime pie-mousse: Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.
Koka upp limesaft, limeskal & socker.
Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen.
Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.
Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i grädd-yoghurten.
Häll moussen i formen.
Frys under en natt.
Ta fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur cirka 3 timmar före servering.
Garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.
Recept från Mitt kök