Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime pie mousse-tårta

Ett läsarrecept av Tina Gustafsson!

Key lime pie mousse-tårtaKey lime pie mousse-tårtaKey lime pie mousse-tårta
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 300 gdigestivekex- krossade
  • 75 gsmör- smält
  • 1vaniljstång

Key lime pie-mousse

  • 4gelatinblad
  • 2lime- både skal och saft
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 dlvispgrädde
  • 3 dlturkisk yoghurt

Gör så här

  1. Botten: Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret.

  2. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången.

  3. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täckts med bakplåtspapper på både botten och kanter.

  4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter.

  5. Låt bottnen kallna helt innan du häller på Key lime pie-moussen.

  6. Key lime pie-mousse: Lägg gelatinbladen i riktigt med kallt vatten.

  7. Koka upp limesaft, limeskal & socker.

  8. Krama vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen.

  9. Vispa grädden hårt och rör i yoghurten.

  10. Under kraftigt vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i grädd-yoghurten.

  11. Häll moussen i formen.

  12. Frys under en natt.

  13. Ta fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur cirka 3 timmar före servering.

  14. Garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök