Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime pie – ljuvligt gott recept

Sött, syrligt och salt smakar utsökt tillsammans i den här krämiga pajen. Key lime pie har sitt ursprung från soliga Key West i Florida och pajen har fått sitt namn av de små söta limefrukterna som växer där. Servera gärna pajen halvfryst om du föredrar en fastare fyllning.

Key lime pie – ljuvligt gott receptKey lime pie – ljuvligt gott receptKey lime pie – ljuvligt gott recept
Foto: Eva Hildén Smith

Pajskal

  • 200 gdigestivekex- eller 100 g + 100 g Saltinerkex
  • 125 gsmör- smält

Fyllning

  • 1 burkkondenserad mjölk- 400 g
  • 3lime- saften
  • 0,5citron- saften
  • 1,5 dlvispgrädde

Garnering

  • 1,5 dlgrädde
  • 0,5citron
  • 12 krmflingsalt- Himalayasalt eller

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Finfördela kexen i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.

  3. Blanda kondenserad mjölk och citrussaft i en bunke. Vispa och vänd ner grädden försiktigt. Häll och bred ut fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och ställ kallt 3-4 timmar, gärna över natten.

  4. Vispa grädden och bred den på pajen. Toppa med citronen skuren i tunna skivor och myntan. Garnera med salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök