Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sött, syrligt och salt smakar utsökt tillsammans i den här krämiga pajen. Key lime pie har sitt ursprung från soliga Key West i Florida och pajen har fått sitt namn av de små söta limefrukterna som växer där. Servera gärna pajen halvfryst om du föredrar en fastare fyllning.
Sätt ugnen på 175 grader.
Finfördela kexen i matberedare. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Tryck ut kexmassan i en i en pajform, cirka 22 centimeter i diameter. Grädda pajskalet i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt kallna.
Blanda kondenserad mjölk och citrussaft i en bunke. Vispa och vänd ner grädden försiktigt. Häll och bred ut fyllningen i pajskalet. Täck med plastfilm och ställ kallt 3-4 timmar, gärna över natten.
Vispa grädden och bred den på pajen. Toppa med citronen skuren i tunna skivor och myntan. Garnera med salt.
Recept från Mitt kök