Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime pie - glutenfri

En amerikansk sötsyrlig klassiker! Den berömda och omtyckta pajen har fått sitt namn av den lime som växer i Key West i Florida. Här är en glutenfri variant.

Key lime pie - glutenfri
Key lime pie - glutenfri
Key lime pie - glutenfri
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 3 dlmandelmjöl
  • 3 dlkokos- riven
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 msksmör- mjukt
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 4gelatinblad
  • 2ägg
  • 300 gfärskost- Philadelphiaost
  • 1 dlhonung- flytande
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dllime- saften
  • 1lime- finrivet skal

Till garnering

  • 5lime
  • mynta
  • limeskal- finrivet

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till botten. Tryck ut degen i en pajform cirka 24 centimeter i diameter.

  3. Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.

  4. Fyllning: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.

  5. Separera äggen. Vispa ihop färskosten, honungen och äggulorna. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.

  6. Vispa upp grädden.

  7. Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.

  8. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet på svag värme i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitorna. Blanda ihop till en jämn smet.

  9. Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5-6 timmar.

  10. Servering: Garnera med limeskivor, mynta och finrivet limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök