Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En amerikansk sötsyrlig klassiker! Den berömda och omtyckta pajen har fått sitt namn av den lime som växer i Key West i Florida. Här är en glutenfri variant.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser till botten. Tryck ut degen i en pajform cirka 24 centimeter i diameter.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Ta ut formen och låt den svalna.
Fyllning: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Separera äggen. Vispa ihop färskosten, honungen och äggulorna. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
Vispa upp grädden.
Rör ner limesaften och limeskalet i äggsmeten.
Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och smält gelatinet på svag värme i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen. Rör hastigt ner gelatinet i äggulesmeten, vänd i grädden och vänd sist i äggvitorna. Blanda ihop till en jämn smet.
Häll upp smeten i pajformen och ställ in i kylen i minst 5-6 timmar.
Servering: Garnera med limeskivor, mynta och finrivet limeskal.
Recept från Mitt kök