Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime paj

Enkelt recept på key lime pie! En sötsyrlig paj med rötter i USA som får smak av lime och kondenserad mjölk. En smarrig efterrätt eller dessert att njuta av!

Key lime paj
Key lime paj
Key lime paj
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 13digestivekex- (225 g)
  • 1 dlsmör- smält
  • 1 tskvaniljsocker
  • 6lime- saft och skal
  • 400 gkondenserad mjölk- sötad, (1 burk)
  • 5äggulor

Hallonsås

  • 500 ghallon- (frysta går bra)
  • 300 gsocker
  • lime- pressad, cirka 1 msk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Krossa kexen och blanda med smör och socker.

  3. Fördela i pajform med låg kant, cirka 28 centimeter i diameter. Tryck till skalet i botten och lite upp mot kanterna.

  4. Grädda cirka 10 minuter i nedre delen av ugnen.

  5. Vispa äggulorna tjocka, tillsätt sedan den kondenserade mjölken och vispa tills krämigt.

  6. Tillsätt 1 dl pressad lime samt 1 msk rivet skal, rör tills det blir en jämn smet.

  7. Häll fyllningen i skalet och grädda i 10 minuter. Låt svalna. Skall sedan frysas, gärna över natten.

  8. Lägg hallonen i en skål, tillsätt socker, låt vila några timmar för att safta sig. Koka upp bär och socker under omrörning.

  9. Sila av kärnorna och låt kallna.

  10. Smaka på såsen och tillsätt lime för sötsyrlig smak efter tycke.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök