Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräscha portionspajer som avrundar en festlig middag. En sann njutning för alla limeälskare, och dessutom LCHF-vänligt.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mandeln i en mixer. Smält smöret och häll ner det i mixern. Mixa ihop till en smet.
Fördela smeten i sex små pajformar, cirka 8 cm i diameter.
Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter.
Fyllning: Vispa i ett ägg i taget i färskosten. Vispa sedan i övriga ingredienser till fyllningen.
Fördela smeten ovanpå den förgräddade pajdegen i portionsformarna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills fyllningen stannat utan att få färg. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa grädden och spritsa ovanpå pajerna.
Dekorera varje paj med en skiva lime och mynta.
Recept från Mitt kök