Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime cheesecake med grädde

Fräscha portionspajer som avrundar en festlig middag. En sann njutning för alla limeälskare, och dessutom LCHF-vänligt.

Key lime cheesecake med grädde
Key lime cheesecake med grädde
Key lime cheesecake med grädde
Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 250 gmandel- skållade och skalade
  • 100 gsmör

Fyllning

  • 250 gcream- cheese naturell, t ex Philadelphia
  • 2ägg
  • 1 mskcrème fraiche
  • 3 mskDansukker Steviasocker
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 1,5lime- finrivet skal och saften (spara den sista halvan till garnering)

Till garnering

  • 1,5 dlvispgrädde
  • limeskivor
  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mixa mandeln i en mixer. Smält smöret och häll ner det i mixern. Mixa ihop till en smet.

  3. Fördela smeten i sex små pajformar, cirka 8 cm i diameter.

  4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i cirka 8–10 minuter.

  5. Fyllning: Vispa i ett ägg i taget i färskosten. Vispa sedan i övriga ingredienser till fyllningen.

  6. Fördela smeten ovanpå den förgräddade pajdegen i portionsformarna.

  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills fyllningen stannat utan att få färg. Ta ut och låt svalna helt.

  8. Vispa grädden och spritsa ovanpå pajerna.

  9. Dekorera varje paj med en skiva lime och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök