Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Key lime cake

En fräsch och god raw foodvariant på amerikanska klassikern key lime pie. Fin att sätta fram på bordet!

Key lime cake
Key lime cake
Key lime cake
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • 10dadlar- urkärnade
  • 2 dlcashewnötter
  • 0,5 dlkokos
  • 12 mskkokosolja

Fyllning

  • 3avokador
  • 1banan
  • 2 mskhonung
  • 2 mskkokosolja- smält
  • 2lime- finrivet skal från 1 och saften från båda

Till garnering

  • lime- skivad (du kan skala limen först om du vill)
  • kokoschips
  • mynta
  • honung- flytande

Gör så här

  1. Botten: mixa dadlarna, tillsätt cashewnötter, kokos och kokosolja och mixa ihop allt.

  2. Tryck ut massan i en springform, cirka 19 centimeter i diameter.

  3. Fyllning: skala och kärna ur avokadorna.

  4. Skala bananen.

  5. Mixa avokado, banan, honung och kokosolja.

  6. Tillsätt limeskalen och limesaften.

  7. Bred ut fyllningen över botten och förvara formen i frysen i 2 timmar.

  8. Garnering: garnera med limeskivor, kokoschips och mynta. Ringla över lite flytande honung.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök