Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kex med blåmögelost och blåbärschutney

Recept på kex toppade med ost och chutney. Blåbärschutneyn är även god till mat, prova den gärna till grillad kyckling eller lax.

Kex med blåmögelost och blåbärschutneyKex med blåmögelost och blåbärschutneyKex med blåmögelost och blåbärschutney
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gblåmögelost- t ex St Agur
  • 16kex- t ex av dinkel

Blåbärschutney

  • 100 gblåbär
  • 1gul lök- liten
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 krmkanel- mald
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Blåbärschutney: Skala och finhacka löken. Fräs blåbär och lök i olja i ca 5 min. Blanda i sockret och tillsätt vinäger, kanel och salt. Låt sjuda utan lock i ca 10 min, rör då och då. Låt chutneyn kallna.

  2. Skär osten i bitar och lägg dem på kexen. Toppa med chutney och servera.

Vad tyckte du om receptet?