Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kesobröd utan mjöl

Kesobröd utan mjöl passar bra till frukost. Toppa din macka med goda tillbehör t ex ost, skinka, paprika och rödbetsskott.

Kesobröd utan mjöl
Kesobröd utan mjöl
Kesobröd utan mjöl
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 500 gkeso
  • 4ägg- uppvispade
  • 1 dlsesamfrön
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 dlsolrosfrön
  • 0,5 dlchiafrön
  • 1 mskfiberhusk
  • 2 tskbakpulver
  • 12 tskbrödkryddor
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225. Blanda keso och ägg i en bunke. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner dem i keson.

  2. Bred ut smeten till en 1 cm tjock rektangel, ca 24 x 26 cm, på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda brödet mitt i ­ugnen ca 20 min. Låt det svalna på plåten och skär det sedan i bitar.

  4. Recept Jonna Karvonen, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?