Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den sötstarka nyponkompotten passar perfekt till svampbiffarna.
Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.
Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.
Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.
Skölj, halvera och kärna ur nyponen. Låt dem koka 5-10 min i vattnet i en kastrull, så att de mjuknar. Smaksätt med timjan, chili, honung och salt.