Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Svampbiffar med nyponkompott

Den sötstarka nyponkompotten passar perfekt till svampbiffarna.

Svampbiffar med nyponkompott
Svampbiffar med nyponkompott
Svampbiffar med nyponkompott

Ingredienser

  • 3 dldinkelflingor
  • 2 dlmjölk
  • 1ägg
  • 0,5 dlsvamp- torkad, smulad
  • 200 gkantareller- eller annan färsk svamp
  • 1lök- liten gul
  • 2 msksmör
  • 2 tsksoja- tamari eller japansk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlströbröd
  • 2 mskolja- smör/raps- eller oliv

Nyponkompott

  • 600 gnypon- färska
  • 1,5 dlvatten
  • 2 tsktimjan- finhackad färsk
  • 2 krmröd chili- finhackad
  • 2 mskhonung
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och torkad svamp i en bunke. Låt stå och svälla 10 min.

  2. Ansa och finhacka den färska svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret ca 5 min. Tillsätt soja, salt och peppar.

  3. Blanda svampen med de svällda flingorna. Forma till små biffar. Vänd ev i ströbröd. Stek biffarna på medelvärme ca 2 min på varje sida i olja.

  4. Skölj, halvera och kärna ur nyponen. Låt dem koka 5-10 min i vattnet i en kastrull, så att de mjuknar. Smaksätt med timjan, chili, honung och salt.

Vad tyckte du om receptet?