Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kentucky fried chicken – recept

Krispigt friterad kyckling precis som man får den i USA! Kycklingen smakar bra tillsammans med chilisås och majs.

Kentucky fried chicken – recept
Kentucky fried chicken – recept
Kentucky fried chicken – recept
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 1800 gkycklingben- (drumstick)
  • 2 tskpaprikapulver
  • 2 tskspiskummin
  • 1 tskanchochilipulver
  • 6 dlgräddfil
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Panering

  • 5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 1 tskspiskummin

Fritering

  • 2 lrapsolja- neutral el frityrolja

Gör så här

  1. Blanda kycklingen med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, 2 tsk salt och gräddfil.

  2. Låt stå framme i rumstemperatur cirka 30 minuter.

  3. Värm oljan till 180 grader i en stor gryta.

  4. Blanda mjöl, paprikapulver, spis- kummin och 1/2 tsk salt.

  5. Panera kycklingen i det kryddade mjölet.

  6. Fritera kycklingen i två omgångar cirka 10 minuter.

  7. Låt rinna av på galler. Servera direkt, gärna tillsammans med chilisås och majskolv!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök