Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kebabspett med grillade grönsaker

Recept på kebabspett med grillade grönsaker.

Kebabspett med grillade grönsaker
Kebabspett med grillade grönsaker
Kebabspett med grillade grönsaker
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 800 glammfärs- eller tinad formbar vegetarisk färs
  • 2,5 tsksalt
  • 2 tsksju kryddor- kryddblandning från Mellanöstern
  • 2 mskgul lök- riven eller lökpulver
  • 0,5 dlpersilja- slätbladig, hackad
  • 2 mskolivolja

Grillade grönsaker i wok

  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1zucchini
  • 4salladslökar
  • 200 gchampinjoner
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • timjan- oregano, rosmarin, färsk
  • sesamfrön

Till servering

  • libabröd- orientaliskt tunnbröd
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskmynta- färsk
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 tskhonung
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, sju kryddor, persilja och lök till en formbar färs. Dela färsen i sex delar och tryck fast runt platta grillspett. Pensla med olja och grilla runtom, cirka 10 minuter.

  2. Ansa, kärna ur paprikorna och skär i grova bitar. Skär zucchini och salladslök i bitar. Ansa och dela champinjonerna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Grilla grönsakerna i grillwokpannan, cirka 8 minuter. Salta och krydda med svartpeppar och färska örtkryddor. Strö över sesamfrön. Servera med libabröd och yoghurt smaksatt med mynta, lime, honung, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök