Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kebabpizza

Kebabpizza är magiskt gott och något du enkelt fixar! Den här kebabpizzan räcker till hela familjen och är både enkel och god.

KebabpizzaKebabpizzaKebabpizza
Foto: Thomas Carlén

Den här familjepizzan blir lika stor som en ugnsplåt.

  • 0,5pizzadeg
  • 2,5 dltomatsås- ca
  • 200 gmozzarella- riven i påse
  • 500 gfläskkarré- benfri
  • 3 mskkebabkrydda
  • 1 mskolja
  • 1 tsksalt- ca

Kebabsås

  • 2 mskmajonnäs
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 msktomatketchup
  • 1 tskkebabkrydda
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader

  2. Gör pizzadegen och tomatsåsen enligt grundreceptet.

  3. Förvärm en plåt i mitten av ugnen, under tiden du gör pizzan. Kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord, cirka 25 x 35 centimeter, ungefär lika stor om plåten. Rulla upp degen på kavelpinnen och rulla ut på ett bakplåtspapper.

  4. Bred ut tomatsåsen på degen, men spara 1 1/2 centimeter runt kanterna. Strö över riven mozzarella.

  5. Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Blanda kebabkrydda och olja i en plastpåse och lägg ner strimlorna i påsen. Gnid runt strimlorna i påsen. Fördela köttet över pizzan och salta lätt. Grädda pizzan, cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills pizzan får fin färg.

  6. Blanda majonnäs, yoghurt, tomatketchup och kebabkrydda i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla över kebabsås på den färdiga pizzan och skär upp i portionsbitar vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök