Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kebabpizza är magiskt gott och något du enkelt fixar! Den här kebabpizzan räcker till hela familjen och är både enkel och god.
Ugn: 250 grader
Gör pizzadegen och tomatsåsen enligt grundreceptet.
Förvärm en plåt i mitten av ugnen, under tiden du gör pizzan. Kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord, cirka 25 x 35 centimeter, ungefär lika stor om plåten. Rulla upp degen på kavelpinnen och rulla ut på ett bakplåtspapper.
Bred ut tomatsåsen på degen, men spara 1 1/2 centimeter runt kanterna. Strö över riven mozzarella.
Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Blanda kebabkrydda och olja i en plastpåse och lägg ner strimlorna i påsen. Gnid runt strimlorna i påsen. Fördela köttet över pizzan och salta lätt. Grädda pizzan, cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills pizzan får fin färg.
Blanda majonnäs, yoghurt, tomatketchup och kebabkrydda i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla över kebabsås på den färdiga pizzan och skär upp i portionsbitar vid serveringen.
Recept från Mitt kök