Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kebabpizza

Kebabpizza är magiskt gott och något du enkelt fixar! Den här kebabpizzan räcker till hela familjen och är både enkel och god.

Kebabpizza
Kebabpizza
Kebabpizza
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Den här familjepizzan blir lika stor som en ugnsplåt.

  • 0,5pizzadeg
  • 2,5 dltomatsås- ca
  • 200 gmozzarella- riven i påse
  • 500 gfläskkarré- benfri
  • 3 mskkebabkrydda
  • 1 mskolja
  • 1 tsksalt- ca

Kebabsås

  • 2 mskmajonnäs
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2 msktomatketchup
  • 1 tskkebabkrydda
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader

  2. Gör pizzadegen och tomatsåsen enligt grundreceptet.

  3. Förvärm en plåt i mitten av ugnen, under tiden du gör pizzan. Kavla ut pizzadegen på mjölat bakbord, cirka 25 x 35 centimeter, ungefär lika stor om plåten. Rulla upp degen på kavelpinnen och rulla ut på ett bakplåtspapper.

  4. Bred ut tomatsåsen på degen, men spara 1 1/2 centimeter runt kanterna. Strö över riven mozzarella.

  5. Skär fläskkarrén i tunna strimlor. Blanda kebabkrydda och olja i en plastpåse och lägg ner strimlorna i påsen. Gnid runt strimlorna i påsen. Fördela köttet över pizzan och salta lätt. Grädda pizzan, cirka 15 minuter i mitten av ugnen tills pizzan får fin färg.

  6. Blanda majonnäs, yoghurt, tomatketchup och kebabkrydda i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ringla över kebabsås på den färdiga pizzan och skär upp i portionsbitar vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök