Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås

Recept på kebabpizza gjord på nötkött. Använd rester från t ex stek till en smarrig pizza. För att få lite kebabsmak på pizzan smaksätts tomatsåsen med spiskummin och cayennepeppar.

Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås
Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås
Kebabpizza på nötkött serverad med vitlökssås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 100 gstekt nötkött- te x rester av en stek
  • 1surdegspizzadeg- kyld (400 g)
  • 0,5 dltomatpuré
  • 0,5 dlchilisås
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 1 tskoregano
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2tomater
  • 2röda paprikor- grillade från burk
  • 0,5 litenrödlök
  • 1 påseminimozzarella- (150 g)
  • 6feferoni

Vitlökssås:

  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 mskvatten
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmcayennepeppar

Garnering:

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skär köttet i tunna skivor. Blanda tomatpuré och chilisås med spiskummin, oregano, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i ringar. Låt osten rinna av.

  2. Dela degen i 2 bitar och tryck ut dem till runda pizzor på bakplåtspapper på en plåt. Bred på tomatsåsen. Toppa med kött, tomater, lök, paprika, ostbollar och feferoni. 

  3. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min.

  4. Vitlökssås: Blanda yoghurt, majonnäs och vatten. Skala och pressa i vitlöken. Krydda med salt och cayennepeppar.cayennepeppar.

  5. Ringla vitlökssåsen på pizzorna och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?