Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavringscheesecake

Kavringscheesecake kan göras dagen före. Skär upp och garnera med valnötter vid servering.

Kavringscheesecake
Kavringscheesecake
Kavringscheesecake
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gkavring
  • 75 gsmör
  • 125 gädelost- t ex Saint Agur
  • 200 gfärskost- naturell
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskbladpersilja- strimlad

Garnering

  • 1 dlvalnötter

Gör så här

  1. Skär kavringen i bitar. Mixa den med smör i en matberedare. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kylen.

  2. Mixa ädelost och färskost i matberedare. Krydda med salt och peppar. Blanda i persiljan. Bred ut smeten på kavringsbottnen. Låt stå i kylen ca 2 timmar.

  3. Ta ut och skär kakan i bitar, ca 3 x 3 cm. Garnera med valnötter.

Vad tyckte du om receptet?