Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavringsbakade betor

Läcker vegetarisk påskmat/julmat med kavringsbakade betor. Prova även att toppa med panko istället för kavring.

Kavringsbakade betor
Kavringsbakade betor
Kavringsbakade betor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 ggulbetor
  • 600 grödbetor
  • 100 gkavring
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör

Garnering

  • 50 gsalladsblad- små

Gör så här

  1. Koka gulbetor och rödbetor i var sin kastrull med saltat vatten tills de är genommjuka. Skölj i kallt vatten och dra av skalet.

  2. Sätt ugnen på 200°. Mixa kavringen till små smulor i en matberedare.

  3. Skär betorna i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda med salt och strö över kavringen. Hyvla över smöret med en osthyvel.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med små salladsblad vid servering.

  5. Foto Helén Pe 4/18

Vad tyckte du om receptet?