Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavring – recept utan jäst

Ett mörkt och gott bröd gjort på rågmjöl. Här är en snabb variant där man använder bikarbonat i stället för jäst.

Kavring – recept utan jäst
Kavring – recept utan jäst
Kavring – recept utan jäst
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlfilmjölk
  • 2 dlsirap- mörk
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 4,5 dlvetemjöl special
  • 2 dlgrovt rågmjöl
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.

  3. Blanda filmjölk och sirap i en skål.

  4. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.

  5. Blanda ner de torra ingredienserna i filen och sirapen. Blanda ordentligt och häll upp smeten i formen. Strö över lite rågmjöl. Grädda brödet på falsen näst längst ner i ugnen i 50–55 minuter.

  6. Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5–10 minuter.

  7. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök