Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett mörkt och gott bröd gjort på rågmjöl. Här är en snabb variant där man använder bikarbonat i stället för jäst.
Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform som rymmer cirka 1 ½ liter.
Blanda filmjölk och sirap i en skål.
Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda ner de torra ingredienserna i filen och sirapen. Blanda ordentligt och häll upp smeten i formen. Strö över lite rågmjöl. Grädda brödet på falsen näst längst ner i ugnen i 50–55 minuter.
Ta ut brödet och låt det vila i formen i 5–10 minuter.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på ett galler.
Recept från Mitt kök