Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kavring med sill och brynt smörkräm är en klassisk svensk sillamacka som avslutas med rivet, fryst smör.
Fryst smör: Blanda vatten, socker och ättika i en kastrull. Koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. Skala och hacka löken. Lägg löken i lagen och låt stå i kylen ca 1 dygn.
Sila bort lagen från löken och pressa ut vätskan. Blanda löken med smöret och rulla in i plastfolie. Lägg rullen i frysen tills det är helt genomfruset.
Koka potatisen mjuk. Låt rinna av och svalna. Bryn 100 g smör och låt kallna i kylen. Blanda smöret med gräddfil. Hacka hälften av gräslöken och rör ner i smörblandningen. Krydda med salt.
Skär sillen i bitar. Skiva potatisen. Stek brödskivorna i 1 msk smör tills det blir krispigt. Låt svalna något.
Fördela den brynta smörkrämen på bröden. Lägg på sill och potatis och riv över det frysta smöret. Garnera med resterande gräslök.