Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavring med rökt ren och pepparrot

För att kunna skära riktigt tunna skivor är det bäst att ha en hel bit kavring. Sådana brukar finnas på bagerier. En hel kavring går inte åt, men resten är gott till frukost. Allt kan förberedas var för sig. Pålägg och garnering läggs på i sista stund.

Kavring med rökt ren och pepparrot
Kavring med rökt ren och pepparrot
Kavring med rökt ren och pepparrot
För att kunna skära riktigt tunna skivor är det bäst att ha en hel bit kavring. Sådana brukar finnas på bagerier. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 bitkavring- (ca 200 g)
  • 3 msksmör
  • 200 grenstek- kallrökt
  • 1 dlcrème fraiche
  • 1pepparrot- 2-4 cm
  • 1 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva kavringen så tunt det går med vass tunn kniv. Är den färdigskivad kan skivorna skäras i fyra delar som i sin tur halveras. Lägg skivorna på en plåt och pensla dem med smält smör.

  2. Rosta brödskivorna mitt i ugnen 5-10 min så att de blir spröda. Passa noga så att de inte bränns om de är lite ojämna i tjocklek.

  3. Skär rensteken i så tunna skivor som möjligt. Det gör inte så mycket om de inte håller ihop. Lägg en klick crème fraiche på varje brödbit och fördela rensteken ovanpå.

  4. Riv pepparroten fint och strö på köttet. Klipp över smörgåskrasse.

Vad tyckte du om receptet?