Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavring med gubbröra & bacon

Gubbröran görs med fördel i förväg!

Kavring med gubbröra & baconKavring med gubbröra & baconKavring med gubbröra & bacon
Foto: Martin Skredsvik Foto: Expressen, Smörrebröd, foto: Martin Skreds

Ingredienser

  • 4kavring
  • 6080 gbacon- cirka

Gubbröra

  • 4potatisar- kokta
  • 4ägg- hårdkokta
  • 125 gansjovisfiléer- ca
  • 1 knippadill
  • 23 mskkapris- cirka
  • 12vårlökar- eller annan lök
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskmatlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka potatisen. Skala äggen och lägg undan ett till garnering, hacka de andra.

  2. Låt ansjovisfiléerna rinna av och hacka dem. Blanda ägg, potatis och ansjovis i en skål.

  3. Spara några kvistar dill till garnering hacka resten av dillen och löken. Vänd försiktigt ner hacket i blandningen tillsammans med kapris, majonnäs och matlagningsyoghurt. Smaka av med salt och svartpeppar. Placera en ordentlig klick på vardera brödskiva.

  4. Stek baconen knaprigt.

  5. Skär ägget i fyra delar och placera en bit på varje bröd. Smula sönder baconen och strö över gubbröran. Toppa varje bröd med en dillkvist.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök