Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kavring - enkelt recept

Recept på kavring som går snabbt att baka. Ett bröd saftigt och gott bröd. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.

Kavring - enkelt recept
Kavring - enkelt recept
Kavring - enkelt recept
Foto: Rober Olsson

Ingredienser

  • 8 dlrågsikt- (440 g)
  • 4 dlvetemjöl special- (240 g)
  • 2,25 mskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 6 dlfilmjölk
  • 4 dlsirap- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om till en jämn smet.

  2. Fördela smeten två smorda och mjölade formar, à 11/2 liter. Grädda bröden längst ner i ugnen ca 1 timme. Täck limporna med bakplåtspapper de sista 10–15 min, så att de inte blir för brända. Låt bröden svalna i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

  3. Limporna går utmärk att frysa, hela eller skivade. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur 2-3 dagar.

  4. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?