Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kavring som går snabbt att baka. Ett bröd saftigt och gott bröd. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.
Sätt ugnen på 180°. Blanda de torra ingredienserna. Blanda filmjölk och sirap och rör ner det i mjölblandningen. Rör om till en jämn smet.
Fördela smeten två smorda och mjölade formar, à 11/2 liter. Grädda bröden längst ner i ugnen ca 1 timme. Täck limporna med bakplåtspapper de sista 10–15 min, så att de inte blir för brända. Låt bröden svalna i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
Limporna går utmärk att frysa, hela eller skivade. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur 2-3 dagar.
Recept Saga Aneng, Hembakat