Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kaviarfisk med lök och dill

Recept på kaviarfisk med lök och dill. Torsken går bra att ersätta med annan vit fisk, som kolja eller sej.

Kaviarfisk med lök och dill
Kaviarfisk med lök och dill
Kaviarfisk med lök och dill
Recept på kaviarfisk med lök och dill. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé
  • 1gul lök
  • 0,5 msksmör
  • 1 krukadill
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 dlkaviar
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 800 gpotatis
  • 200 gsockerbönor
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skala och skiva löken. Fräs den i smör tills den mjuknat. Lägg löken i en ugnssäker form. Lägg på fisken och krydda den med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Hacka dillen. Vispa grädden fluffig. Blanda i kaviar, dill, majsstärkelse och 1 krm peppar. Bred grädden över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress.

  5. Koka sockerbönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av. Servera fisken med potatis och sockerbönor.

Vad tyckte du om receptet?