Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Katalanska köttbullar i tomatsås

Saftiga köttbullar med spännande smaksättning som är goda båda varma och kalla.

Katalanska köttbullar i tomatsås
Katalanska köttbullar i tomatsås
Katalanska köttbullar i tomatsås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 3 mskricottaost
  • 1ägg
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 50 gpinjenötter
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 1 krmkanel
  • olivolja- till stekning
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 litenpaprika- grön
  • olivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 dlvin- rött
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 0,5 tskströsocker
  • flingsalt
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Blanda färs, ricotta, ägg, persilja, vitlök, nötter, salt och kryddor i en bunke. Rulla smeten till små köttbullar och bryn dem i olivolja.

  2. Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan. Fräs grönsakerna i olivolja. Låt chilin fräsa med mot slutet. Häll på vin, tomater och socker. Koka ihop under lock 15-20 minuter.

  3. Blanda i köttbullar och persilja och koka cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök