Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en god och matig kasslerpaj med spenat, chèvre och knapriga valnötter.
Pajdeg: Mixa samman grahamsmjöl, vetemjöl och smör i bitar i matberedaren. Tillsätt vatten och mixa tills en degboll bildas. Ta upp pajdegen och tryck ut den i en rund pajform, cirka 24 cm i diameter. Plasta och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Fyllning: Skär kasslern i tärningar och purjolöken i skivor. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt spenaten och låt den slaka. Salta och peppra. Lägg över i pajskalet.
Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Häll försiktigt över fyllningen. Dela, kärna ur och skär päronet i 8 klyftor och lägg ovanpå, som ekrar i ett hjul. Skär chèvren i åtta bitar och lägg mellan päronklyftorna. Fördela valnötskärnorna i mitten. Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Till garnering: Toppa med paprika- tärningar. Servera med sallad med honungsdressing.
Recept från Mitt kök