Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kasslerpaj med spenat, getost och valnötter

Recept på en god och matig kasslerpaj med spenat, chèvre och knapriga valnötter.

Kasslerpaj med spenat, getost och valnötterKasslerpaj med spenat, getost och valnötterKasslerpaj med spenat, getost och valnötter
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Pajdeg

    • 1 dlgrahamsmjöl
    • 2 dlvetemjöl
    • 125 gsmör
    • 2 mskvatten

    Fyllning

    • 300 gkassler
    • 0,5purjolök
    • 2 mskolja- + smör
    • 200 gbabyspenat
    • 3ägg
    • 2 dlgrädde- + mjölk
    • salt
    • peppar
    • 1päron
    • 200 gchévre
    • 1 dlvalnötter

    Till garnering

    • 0,5röd paprika

    Gör så här

    1. Pajdeg: Mixa samman grahamsmjöl, vetemjöl och smör i bitar i matberedaren. Tillsätt vatten och mixa tills en degboll bildas. Ta upp pajdegen och tryck ut den i en rund pajform, cirka 24 cm i diameter. Plasta och låt vila i kylen i cirka 30 minuter.

    2. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    3. Fyllning: Skär kasslern i tärningar och purjolöken i skivor. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt spenaten och låt den slaka. Salta och peppra. Lägg över i pajskalet.

    4. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Salta och peppra. Häll försiktigt över fyllningen. Dela, kärna ur och skär päronet i 8 klyftor och lägg ovanpå, som ekrar i ett hjul. Skär chèvren i åtta bitar och lägg mellan päronklyftorna. Fördela valnötskärnorna i mitten. Grädda pajen i cirka 25 minuter.

    5. Till garnering: Toppa med paprika- tärningar. Servera med sallad med honungsdressing.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök