Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda små kasslerknyten med svamp och lök som serveras med wokade grönsaker och sherrysås.
Ta ett blad från purjolöken och skär långa smala remsor och förväll med kokt vatten i en sil. Spola av med kallt vatten. De ska användas att knyta ihop knytena med.
Skär purjolöken i skivor. Skär champinjoner i små bitar. Tärna kasslern i små tärningar. Fräs purjolök och champinjoner i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Tillsätt kassler och låt den fräsa med en minut. Salta och krydda med peppar och chiliflingor. Låt svalna och blanda med persilja
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kortsida mot långsida, mät och klipp 8 filodegsark till kvadrater. Pensla två filodegsark med olja och lägg ihop. Ta en fjärdedel av fyllningen och lägg i mitten. Forma till ett knyte och bind ihop med en purjolöks- remsa. Upprepa med resten av arken. Klipp av den övre delen något. Lägg på plåt med bakplåts- papper. Baka i ugn i 10–12 minuter.
Sherrysås: Skala och hacka schalottenlöken. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs i en gryta med smör, tillsätt tomatpuré, hönsbuljong, sherry och koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i vatten och koka upp. Sila såsen före serveringen. Servera knytena med sherrysåsen, wokad broccoli, morot och purjolök.
Recept från Mitt kök