Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kasslergratäng med ris och ajvar relish

Recept på kasslergratäng med ris och ajvar relish. Har du färdigkokt ris över från tidigare middag går rätten ännu snabbare att laga till. 9 dl kokt ris motsvarar 3 dl okokt. Hittar du inte just kål- och morotsmix i din butik kan den bytas ut mot annan grönsaksmix.

Kasslergratäng med ris och ajvar relishKasslergratäng med ris och ajvar relishKasslergratäng med ris och ajvar relish
Krämig gratäng med ris och kassler Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlris- gärna basmatiris
  • 400 gkassler
  • 100 ghårdost- gärna vällagrad
  • 2 dllätt crème fraiche
  • 2 dlajvar relish- stark eller mild
  • 1 påsekålmix- och morotsmix, (275 g)
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skär kasslern i tunna skivor. Riv ­osten. Blanda lätt crème fraiche och ajvar med hälften av den rivna osten.

  3. Lägg riset i botten på en smord ugnssäker form. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Bred på såsen och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Blanda ihop 1 msk olja, 1 msk ­vatten, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd i morötter och ­vitkål.

  5. Servera gratängen med salladen till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: