Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kasslergratäng med ris och ajvar relish. Har du färdigkokt ris över från tidigare middag går rätten ännu snabbare att laga till. 9 dl kokt ris motsvarar 3 dl okokt. Hittar du inte just kål- och morotsmix i din butik kan den bytas ut mot annan grönsaksmix.
Koka riset enligt förpackningens anvisning. Sätt ugnen på 250°.
Skär kasslern i tunna skivor. Riv osten. Blanda lätt crème fraiche och ajvar med hälften av den rivna osten.
Lägg riset i botten på en smord ugnssäker form. Lägg kasslerskivorna ovanpå. Bred på såsen och strö över resterande ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
Blanda ihop 1 msk olja, 1 msk vatten, 1/2 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd i morötter och vitkål.
Servera gratängen med salladen till.
Läs också: