Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kassler i kål- och äppelwok - en wok i lite mer svensk tappning

Kål, äpple och kassler blir en fin smakkombination i denna snabblagade rätt.

Kassler  i kål- och äppelwok - en wok i lite mer svensk tappning
Kassler  i kål- och äppelwok - en wok i lite mer svensk tappning
Kassler  i kål- och äppelwok - en wok i lite mer svensk tappning
Kassler med kål- och äppelwok - en rätt du sent ska glömma Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1vitkål- eller spetskål (ca 800 g) färsk
  • 2äpplen
  • 500 gkassler
  • 1 mskrapsolja- + 2 msk
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskäppeljuice- konc
  • 3 mskvispgrädde
  • 3 mskbladpersilja- hackad

Tillbehör

  • 50 gbröd- /person

Gör så här

  1. Ta bort ev vissna blad från kålen och skär den i bitar. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

  2. Skär kasslern i skivor. Bryn dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Ta upp dem på en tallrik.

  3. Fräs kålen i 2 msk olja i stekpannan ca 10 min. Blanda i äppelklyftorna och fräs 3-5 min. Salta och peppra.

  4. Ringla över äppeljuice och grädde. Lägg på kasslern och låt allt bli genomvarmt. Strö över persilja och servera med bröd. Ca 530 kcal per portion 20 g fett 34 g protein 49 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?