Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här tårtan är fylld med chokladsmörkräm och garnerad med fina röda körsbär. Du kan variera toppingen efter tycke och smak. T ex med bär, hackad choklad eller nötter.
Gör chokladrulltårtan (kakan) enligt grundreceptet och låt den kallna, t ex under en långpanna.
Vispa ihop gulor, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp under oavbruten vispning tills blandningen tjocknar, den får inte koka. Låt kallna.
Lägg smöret i en bunke och vispa det vitt och fluffigt, använd elvisp. Häll i den kalla äggulekrämen och vispa ihop. Sikta ner kakaopulvret och vispa ihop.
Skär rulltårtan i tre ca 9 cm breda remsor på längden. Bre 1/3 del av krämen på varje remsa. Rulla först ihop en remsa från kortsidan till en rulle. Ställ den med ena snittytan ner på ett serveringsfat. Bygg på med resten av remsorna till en större rulle. Låt stå i kylskåp 1-2 timmar.
Vispa ihop cream cheese och grädde. Smaka av med sockret. Toppa tårtan med krämen. Garnera med bär och pistagenötter.
Recept från Mitt kök