Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karréspett med grön dinkelsallad

Karréspett  med  grön dinkelsalladKarréspett  med  grön dinkelsalladKarréspett  med  grön dinkelsallad
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 gfläskkarré

Marinad

  • 1 stcitron- rivet skal + pressad saft
  • 1 stvitlöksklyfta- tunt skivad
  • 2 mskoregano- hackad färsk
  • 1,5 dlolivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymalen

Sallad

  • 2 dlmatvete- av dinkel
  • 2 tsksalt
  • 2 stfasta päron
  • 250 gbabyspenat
  • 100 gkikärter- (färdig från burk eller tetra), sköljda och avrunna

Dressing

  • 0,5 stgrönsallad- huvud
  • svartpeppar
  • 0,5 mskfransk senap
  • 0,5 mskcitronsaft- pressad
  • 1,5 dlrapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 dlmandlar- rostade
  • havssalt
  • 1 tskrapsolja

Gör så här

  1. Skär karrén i tärningar, cirka 2x2 cm. Lägg tärningarna i dubbla plastpåsar, blanda ihop marinaden, slå den i plastpåsen, knyt ihop, vänd runt och låt dra i en timme.

  2. Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Rosta mandlarna i en medelvarm panna med lite rapsolja och havssalt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Skär päronen i klyftor. Skölj och torka spenaten.

  5. Riv grönsalladen i småbitar och kör i mixer med övriga ingredienser till dressingen.

  6. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer pressad citron. Dressingen ska vara syrlig.

  7. Vänd ner dinkel, päron, spenat och kikärtor i dressingen.

  8. Torka av köttet, fördela det på väl blötlagda grillspett. Grilla spetten runtom tills de fått fin färg. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök