Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär karrén i tärningar, cirka 2x2 cm. Lägg tärningarna i dubbla plastpåsar, blanda ihop marinaden, slå den i plastpåsen, knyt ihop, vänd runt och låt dra i en timme.
Koka dinkelkornen enligt anvisning på förpackningen.
Rosta mandlarna i en medelvarm panna med lite rapsolja och havssalt. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Skär päronen i klyftor. Skölj och torka spenaten.
Riv grönsalladen i småbitar och kör i mixer med övriga ingredienser till dressingen.
Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt mer pressad citron. Dressingen ska vara syrlig.
Vänd ner dinkel, päron, spenat och kikärtor i dressingen.
Torka av köttet, fördela det på väl blötlagda grillspett. Grilla spetten runtom tills de fått fin färg. Servera med salladen.
Recept från Mitt kök