Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karré med rödbetssallad

Karré med rödbetssallad lagas rationellt. Bryn först karréskivorna och låt dem sedan koka färdigt i den goda gräddsåsen. Senap i sås och sallad ger extra smak. 

Karré med rödbetssalladKarré med rödbetssalladKarré med rödbetssallad
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 skivorfläskkarré
  • 1 förprödbetor- kokta (500 g)
  • 1,5gul lök
  • 2 tskdijonsenap
  • 1 förplinser- kokta (285 g)
  • 80 gbabyspenat
  • 100 gbröd

Sås

  • 0,5gul lök
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tärningarköttbuljong
  • 1 mskdijonsenap
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skär  löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och senap. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Strö avrunna linser över rödbetorna och tillaga ytterligare 5 min. Blanda ner spenaten strax före servering.

  3. Skär brödet i tärningar. Stek det i 1/2 msk olja i en stekpanna.  Ta upp på ett fat.

  4. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på karréskivorna. Bryn karrén på hög värme ca 1 minut på varje sida. Ta upp  och lägg köttet och skyn som ­bildats på ett fat.

  5. Sås: Skala och hacka löken. Lägg löken i stekpannan och fräs ca 1 minut. Häll på 1 dl vatten och crème fraiche. Blanda i buljongtärning och senap. Lägg tillbaka karréskivorna i såsen. Låt sjuda 8–10 min.

  6. Servera karrén med den krämiga senapssåsen och varm rödbets-och linssallad med stekta brödkrutonger.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Charlotte Jenkinson