Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 34g
Kolhydrater: 51g
Karré med rödbetssallad lagas rationellt. Bryn först karréskivorna och låt dem sedan koka färdigt i den goda gräddsåsen. Senap i sås och sallad ger extra smak.
Sätt ugnen på 225°. Skär rödbetorna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en smord ugnssäker form. Blanda med 1 msk olja och senap. Strö på 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Strö avrunna linser över rödbetorna och tillaga ytterligare 5 min. Blanda ner spenaten strax före servering.
Skär brödet i tärningar. Stek det i 1/2 msk olja i en stekpanna. Ta upp på ett fat.
Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på karréskivorna. Bryn karrén på hög värme ca 1 minut på varje sida. Ta upp och lägg köttet och skyn som bildats på ett fat.
Sås: Skala och hacka löken. Lägg löken i stekpannan och fräs ca 1 minut. Häll på 1 dl vatten och crème fraiche. Blanda i buljongtärning och senap. Lägg tillbaka karréskivorna i såsen. Låt sjuda 8–10 min.
Servera karrén med den krämiga senapssåsen och varm rödbets-och linssallad med stekta brödkrutonger.
Recept av Charlotte Jenkinson