Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karré i pitabröd med limeyoghurt

Fläskköttet ska skivas så tunt som möjligt för att bli krispigt och gott.

Karré i pitabröd med limeyoghurt
Karré i pitabröd med limeyoghurt
Karré i pitabröd med limeyoghurt
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- från gårdagen
  • 2 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Sallad

  • 2tomater
  • 0,5gurka
  • 0,5rödlök
  • 1 krukaromansallad

Limeyoghurt

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1lime
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 4pitabröd

Gör så här

  1. Skiva köttet tunt och stek det på hög värme i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  2. Sallad: Skiva tomat och gurka. Skala och skiva löken. Riv salladen i mindre bitar. Blanda salladen med tomat, gurka och lök.

  3. Limeyoghurt: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda yoghurten med limeskal och -saft och honung. Krydda med salt.

  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Servera dem med kött, sallad och limeyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?