Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karré green curry

Snabb, billig, lättlagad och supergod. Extra gott blir det med det rostade strösslet som strös över grytan. Tamarindpastan finns i vanliga livsmedelsbutiker, kolla den asiatiska hyllan. Pastan kan ersättas med rivet skal från 5 lime.

Karré green curry
Karré green curry
Karré green curry
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,3 kgkarré- benfri
  • 3 mskkinesisk soja
  • 1 mskcurrypasta- grön
  • 4vitlöksklyftor- hackade
  • 1thaibasilika- kruka hackad
  • 3 mskolja
  • 2 burkkokosmjölk- burkar á 400 ml
  • 2 mskkalvfond- koncentrerad
  • 0,5 dlchilisås- het av ketchuptyp
  • 1lime- rivet skal
  • 2 msktamarinde pasta
  • 2 tsksambal oelek
  • 1 mskcurrypasta- grön
  • 2 mskkinesisk soja
  • 2 tskpotatismjöl

STRÖSSEL

  • 2 dlkokosflingor
  • 1 dljordnötter- grovt hackade salta

TILLBEHÖR

  • äggnudlar- kokta, eller ris
  • grönsaker- wokade

Gör så här

  1. Strimla köttet fint. Blanda det med soja, currypasta, vitlök och basilika. Bryn strimlorna i olja i en wokpanna.

  2. Tillsätt kokosmjölk, fond, chilisås, lime, tamarindpasta, sambal oelek, currypasta, och soja. Låt grytan sjuda 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Koka upp grytan under omrörning.

  3. Rosta kokosflingor och jordnötter i en stekpanna med släpplättbeläggning tills kokosen börjar få lite färg. Strö lite över grytan och servera resten i en skål bredvid.

  4. Servera med nudlar och wokade grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?