Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pensla karrén med en ljuvlig lönnsirapsglaze. Servera gärna med grillad kål, äpple, saltgurkor och friterade vaxbönor som alternativ till pommes frites.
Dalmatian rub: blanda salt och svartpeppar.
Maple syrup glaze: Koka upp alla ingredienser och sjud i ett par minuter. Dra av från värmen och låt svalna (kan förvaras i kylen och tas fram ett par timmar innan användning).
Fläskkarré: Gnid in kryddorna i karrébitarna och låt stå i cirka 15 minuter.
Grilla karrébitarna hastigt på direkt värme på båda sidorna. Lägg på lite rökspån vid sidan om glöden eller i en aluminiumform om du har gasolgrill och lägg bitarna på indirekt värme. Stäng locket, reglera värmen med spjället. Låt bitarna ligga i cirka 20–30 minuter, tills köttet har en innertemperatur på cirka 80 grader. Pensla bitarna med glazen när det är några minuter kvar. Pensla ytterligare en gång när köttet är färdigt. Servera resten av glazen i en skål till köttet.
Äppelcoleslaw: Strimla vitkålen fint eller hyvla på en mandolin. Skär äpplet i små tärningar eller strimlor. Hacka rödlöken fint. Blanda ihop alla ingredienserna.
Friterade vaxbönor: Ansa bönorna, klipp bort ändarna så är det lättare att äta eller låt dem sitta kvar.
Värm oljan till cirka 170 grader. Fritera bönorna i omgångar. Lägg hushållspapper på ett fat och låt bönorna rinna av på papperet. Strö över flingsalt.
Grillad kål: Skär spetskålen i klyftor och grilla hastigt på direkt värme tills de fått fin färg. Salta och peppra. Lägg upp på ett fat och ringla över olja.
Smält och bryn smöret tills det fått en gyllenbrun färg. Häll smöret över kålen precis innan servering.
Servering: Servera köttet med coleslaw, vaxbönor, grillad kål och saltgurkor.
Recept från Mitt kök