Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karlsbadergifflar med nutella & päron

Nutella och härligt söta konserverade päron blir supersmarrigt i de här gifflarna.

Karlsbadergifflar med nutella & päron
Karlsbadergifflar med nutella & päron
Karlsbadergifflar med nutella & päron
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 0,5 pktjäst för söta degar
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 2 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 1 tskhjorthornssalt
  • 1 dlströsocker
  • 4äggulor
  • 78 dlvetemjöl

Fyllning:


  • 2 dlnutella- eller hemgjord nötkräm
  • 3päronhalvor- konserverade

Pensling

  • ägg- uppvispat
  • pärlsocker
  • 50 ghasselnötter- grovt hackade

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm.

  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, hjorthornssalt, socker, äggulor och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

  3. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något.

  4. Dela degen i 3 delar och kavla ut varje till en rundel som mäter cirka 28 cm. Dela varje rundel i 8 tårtbitar.

  5. Lägg 1 tsk nutella där tårtbiten är som bredast. Skär päronhalvorna i små bitar och lägg en päronbit ovanpå nutellan. Rulla ihop till en giffel.

  6. Låt gifflarna jäsa på en bakpappersklädd plåt i 50-60 minuter. Det tar lite längre tid än vanligt beroende på att degen innehåller förhållandevis lite jäst.

  7. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hasselnötter. Grädda gifflarna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8 minuter. Låt gifflarna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på hemgjord nötkräm hittar du HÄR!

Recept från Mitt kök