Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Festbullar som smälter i munnen.
Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör. Tillsätt gräddmjölken. Låt degvätskan bli 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, äggulor och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Kavla ut degen till en platta på 30x40 centimeter. Bred på matfettet. Täck med ett tunt lager blåbärssylt och därefter grovt riven choklad. Rulla ihop till en rulle och skär den i 16 jämnstora bitar. Lägg bullarna i bullformar och ställ dem i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Jäs bullarna i ca 30 minuter.
Grädda dem i 225 grader i ca 8 minuter. Pensla bullarna med matfett och doppa dem i socker precis innan serveringen.
Recept från Mitt kök