Ett tips vid bakningen är att låta matfettet ligga framme ca. en halvtimme före användningen.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett tips vid bakningen är att låta matfettet ligga framme ca. en halvtimme före användningen.
Smula jäst i en skål, häll på kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, ägg, salt, bakpulver blandat med lite mjöl och det mesta av mjölet.
Arbeta i 5 minuter. Tillsätt smöret klickvis och arbeta i maskin 10 minuter. Låt vila i 10 minuter.
Hacka valnötterna fint. Rör ihop smör och socker och rör i valnötterna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Kavla ut varje bit till en rundel och sporra ut 8 snibbar.
Lägg en klick fyllning på den breda biten och rulla ihop till en giffel. Lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa i cirka en timme. Tryck försiktigt på giffeln och degen ska åka ut igen, då är de färdigjästa.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader, 10 minuter. Låt svalna. Rör ihop florsocker, vatten och färg och glasera gifflarna vid servering.
Ett tips vid bakningen är att låta matfettet ligga framme ca. en halvtimme före användningen.
Recept från Mitt kök