Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krögaren Karl Ljungs pasta vongole är en läcker och klassisk pastarätt. Musselfonden får sälta av musslorna. Inget extra salt behövs.
Skrubba och skölj musslorna i kallt vatten. Släng bort dem som inte är slutna. Skala och finhacka 2 schalottenlökar och vitlöken. Fräs lök och chili i 2 msk olja ca 3 min. Häll över vinet och låt koka upp.
Lägg musslorna i pannan och koka under lock ca 5 min, tills musslorna öppnats. Ta upp musslorna och lägg åt sidan. Släng bort de musslor som inte öppnats.
Sila av vätskan och låt den koka ihop tills 3 dl återstår.
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av men spara lite av kokvattnet.
Skala och finhacka 1 schalottenlök. Fräs den mjuk i 1 msk olja, ca 3 min. Blanda ner lök och persilja i musselfonden.
Blanda pastan med fonden och vänd ner musslorna. Späd eventuellt med lite kokvatten om det verkar torrt. Toppa med hackad persilja och servera genast.